قرنیز به نوارها و باندهایی گفته می شود که در قسمت پایینی دیوار و در نزدیکی کف قرار می گیرند. در قدیم استفاده از قرنیز در طراحی داخلی ساختمانها بسیار کاربرد داشته است و استادان معمار از انواع آن در داخل فضاها و اتاقهای ساختمان استفاده میکردند. هدف اصلی قرنیز، پوشش اتصال دیوار به زمین است، قرنیز لبهی دیوار را میپوشاند تا از کفپوش در برابر ضربه و نفوذ آب محافظت کند. در صورتی که از این فضا استفاده ای نشود، می تواند محل خوبی برای جمع آوری گرد و غبار ها باشد و به همین خاطر قرنیز می تواند این فضای خالی را پوشش دهد و درز ایجاد شده را کاور کند.
قرنیز پی وی سی (PVC)
قرنیزهای پیویسی درواقع از چندلایه پلاستیک فشرده ساختهشده و قرنیزهای پلی استایرن را نیز شامل میشود.
قرنیزهای پی وی سی مورد استفاده در محل هایی هستند که در کف آن ها از سنگ، سرامیک و یا لمینت استفاده شده باشد. ارتفاع این قرنیزها از ۶ تا ۱۰ سانتیمتر است و در صورتی که در کف محل از لمینت استفاده شده باشد، استفاده از قرنیز هم رنگ با کف به دلیل هارمونی ای که ایجاد می کند، پیشنهاد می شود.
از انواع قرنیزهای پیویسی میتوان به قرنیزهای پلی استایرن اشاره کرد.
قرنیز چوبی
از قرنیز چوب در خانههای ویلایی و یا حتی مدرن بهصورت خام در دکوراسیونهای گرم و با کفپوشهای چوبی استفاده میشود.قرنیز های چوبی هم یکی دیگر از انواع قرنیز هستند که در زمانی که در کف محل از پارکت استفاده شده باشد، از نوع چوبی استفاده می شود. ارتفاع این نوع هم بین ۶ الی ۱۰ سانتیمتر است و معمولا جنس آن، دقیقا هم جنس پارکت در نظر گرفته می شود.
قرنیز سنگی
یکی دیگر از انواع قرنیزها، قرنیز سنگی است که از این نوع معمولا در خانه هایی که در کف خانه سنگ به کار رفته باشد، استفاده می شود. ارتفاع این متریال بین ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر است. این نوع قرنیز توسط دستگاه CNC تراشیده میشود و این قرنیز همانند قرنیز چوبی جلوهای زیبا به دکوراسیون اضافه میکند.
کاربرد قرنیز در خانه
امروزه اما از انواع قرنیزها استفادههای متنوعی میشود از آن جمله میتوان به پوشاندن درز انبساط در کفپوشهای لمینیت و پوشش روی سیمها، کابلها و لولهها اشاره کرد.
قرنیز علاوه بر زیبایی و جلوهای که به دکوراسیون میدهد کاربردهای بیشتری دارد، شاید دستهای که به قرنیز چوبی نیاز داشته باشند، کسانی هستند که به تازگی پارکت لمینت نصب کردهاند، در نصب پارکت چوبی و پارکت لمینت یک سانتی متر به دلیل انبساط پارکت از دیوار فاصله میگزارند تا پارکت بدلیل انبساط و انقباض آسیب نبیند، این یک سانتی متر فاصله میتواند نمایی زشت را به همراه داشته باشد.
قرنیزها با حجمی که در پایین دیوار به میزان مشخص ایجاد میکند در برابر لوازمی چون کمد و مبلمان از دیوارها محافظت و مانع ایجاد خراش و صدمه روی آنها میشود.