شیشه های تزئینی یکی از متریال های پرکاربرد در دکوراسیون و طراحی داخلی می باشد. شیشه ها به دلیل ماهیتی که دارند علاوه بر زیبایی که در فضا ایجاد می کنند باعث عبور نور و روشنایی فضای داخلی می شوند. امروزه شیشه تزئینی در معماری داخلی کاربرد زیادی دارند. استفاده درست و اصولی از شیشه های تزئینی باعث بزرگتر دیده شدن فضای داخلی می شود. شیشه ها از جمله متریال هایی می باشن که هم در فضای داخلی هم در نمای بیرونی کاربرد دارند.
امروزه شیشه های تزئینی به روش های مختلف و نوینی ساخته می شوند که از آن ها در ساخت انواع نورگیر های سقفی، سقف کاذب، گنبد های شیشه ای، درب و پنجره، دیوارپوش ها، پارتیشن ها و انواع المان های دکوراتیو استفاده می شود.
در این مطلب قصد داریم دو روش ساخت شیشه های تزئینی را به شما معرفی کنیم. پس با ما همراه باشید…
انواع تکنیک های ساخت شیشه های تزئینی
تکنیک استیند گلس
استیند گلس یک تکنیک تزئین شیشه می باشد که قدمت آن به دوران قرون وسطی باز می گردد. در گذشته بیشتر از شیشه های استین گلاس در ساخت پنجره های مساجد و کلیسا ها استفاده می شد. اما امروزه این تکنیک همراه با پیشرفت علم پیشرفت کرده است و دامنه ی استفاده از آن گسترش یافته است. استیند گلس به عنوان یک شیشه ی تزئینی در ساخت انواع نورگیرها، گنبد های شیشه ای که به آن ها گنبد استین گلاس گفته می شود مورد استفاده قرار می گیرد.
علاوه بر نورگیر و گنبد از شیشه های استیند گلس در ساخت انواع درب، پنجره، پارتیشن و المان های دکوراتیو استفاده می شود. تکنیک استیند گلس برای ساخت شیشه تزئینی از تکه شیشه های رنگی استفاده می کند. باتوجه به طرح از پیش آماده شده شیشه های رنگی به تکه هایی بریده می شود و با توجه به طرح شیشه ها کنار یکدیگر چیده می شوند تا طرح کلی را به وجود آورند.
شیشه های استیند گلس روی فریم هایی با متریال فلزی قرار می گیرند. همچنین قطعات شیشه با روش خاصی به یکدیگر متصل می شوند که مقاومت آن ها را تضمین می کند.
از طریق این لینک می توانید پروژه های استیند گلاس مجموعه ایراچی را مشاهده کنید.
تکنیک تیفانی گلس
تیفانی گلس پنل های شیشه ای رنگی را می سازد که پنل ها از کنار هم قرار گرفتن قطعات ریز شیشه ایجاد می شوند . قطعات ریز شیشه به وسیله فلز و لحیم کاری به یکدیگر متصل می شوند. هنر تیفانی گلس توسط شخصی به نام لوئیس تیفانی ابداع شد به همین دلیل است که نام این تکنیک با اسم تیفانی شناخته می شود. در روش تیفانی گلس نیز مانند استین گلاس شیشه های تزئینی از کنار هم گذاشتن قطعات شیشه رنگی مطابق طرح به وجود می آیند. با این تفاوت که در تیفانی گلس برای متصل کردن شیشه ها به یکدیگر از از مس که به آن کاپرفویل گفته می شود استفاده می شود ولی در استیند گلس از لدکیم استفاده می شود.
بدون دیدگاه