ساخت گنبد شیشه ای

گنبد ها از دیر باز یکی از المان های دکوراتیو امامن مقدس مانند مساجد و کلیسا ها بود. امروزه نسل جدیدی از گنبد ها به وجود آمده است که می توان از آن ها در معماری داخلی منازل و مجتمع های تجاری و فرهنگی نیز استفاده کرد. این نوع جدید از گنبد ها، گنبد های شیشه ای می باشند. گنبد های شیشه نوعی چراغ بسیار بزرگ در سقف می باشند که نور طبیعی را در فضای داخلی منتشر می کنند. گنبد های شیشه ای را می توان نوعی نورگیر سقفی نیز در نظر گرفت. گنبد های شیشه ای در روش های مختلفی اجرا می شوند. گنبد شیشه ای ترکیبی از فلز و شیشه می باشد که فلز در واقع متریال سازه ی اصلی گنبد شیشه می باشد که باید مقاوم باشد. شیشه نیز متریال اصلی بدنه ی گنبد را تشکیل می دهند.

در این مطلب انواع تکنیک های ساخت گنبد شیشه ای را بررسی خواهیم کرد با ما همراه باشید.

ساخت گنبد شیشه ایروش های ساخت گنبد شیشه ای

 روش استیند گلس

تکنیک استیند گلس یک روش تزئین شیشه می باشد که از شیشه های آن در ساخت گنبد شیشه ای استفاده می شود. به گنبد شیشه ای که با تکنیک استین گلاس ساخته می شود گنبد استین گلاس گفته می شود. گنبد استین گلاس یکی از مدل های جدید در گنبد شیشه ای می باشد که امروزه توجه بیشتر معماران داخلی را به خود جلب کرده است.

شیشه های استین گلاس از از تکه شیشه های رنگی تشکیل شده اند که این قطعات شیشه با توجه به یک طراحی خاص بریده شده اند و در نهایت برای ایجاد طرح کلی در کنار یکدیگر قرار می گیرند. شیشه ها در یک قاب فلزی کنار یکدیگر چیده می شوند که استحکام آن ها را تضمین می کند.

شیشه های استین گلاس علاوه بر مقاومت بالایی که دارند عایق حرارتی نیز می باشند و باعث صرفه جویی در مصرف انرژی می شوند. شیشه های استین گلاس در هنگام خرابی قابلیت تعویض و ترمیم دارند به گونه ای که محل خرابی دیگر قابل تشخیص نباشد.

از طریق این لینک می توانید گنبد های استیند گلس اجرا شده توسط مجموعه ایراچی را مشاهده کنید.

ساخت گنبد شیشه ای روش تیفانی گلس

تیفانی گلس نیز یکی دیگر از روش های تزئین شیشه می باشد. شیشه های تزئین شده به این روش نیز مانند روش استین گلاس از تکه شیشه های رنگی تشکیل شده اند. نام این روش از نام هنرمند این روش به نام  لوئیس تیفانی گرفته شده است. در روش تیفانی گلس پنل های شیشه ای رنگی ساخته می شود که این پنل ها از کنار هم قرار گرفتن قطعات ریز شیشه ایجاد می شوند.

تفاوت تیفانی گلس با استیند گلس در روش اتصال قطعات شیشه به یکدیگر می باشد. در روش تیفانی گلس برای متصل کردن شیشه ها به یکدیگر از  از مس که به آن کاپرفویل گفته می شود استفاده می شود ولی در استیند گلس از لدکیم استفاده می شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید