کناف در دکوراسیون داخلی چیست ؟
کناف در دکوراسیون داخلی یکی از موارد کاربردی جهت دکوراتیو کردن دیوار و سقف می باشد. کناف در اصل یک نوع سازه یا ورق گچی از پیش ساخته می باشد. کناف در کارخانه به صورت خشک تولید و در بازار عرضه می گردد. کناف پیشینه دیرینه ای در صنعت معماری داخلی دارد . اولین بار در سال ۱۹۹۲ کناف در کشور آلمان توسط کارل کناف ساخته شد به همین دلیل نیز نام این متد در دکوراسیون داخلی کناف نامیده شد.
امروزه کناف در دکوراسیون داخلی، ساختمان سازی و همینطور ساخت لوازم دکوراتیو توسعه پیدا کرده و مورد استفاده قرار می گیرد. از نظر تمام طراحان معماری داخلی یکی از بهترین ، ایمن ترین و آسان ترین گزینه برای معماری داخلی کناف می باشد. به عبارتی می توان گفت کناف ورژن جدید و پیشرفته ی رابیتس است.
کناف چیست ؟
کناف از صفحات فیبری بسیار نازک و گچی ساخته شده است. متریال هایی که در ساخت صفحات کناف استفاده می شود آن را ضد رطوبت، ضد آتش و آکوستیک می کند. کناف ساده گچی از نوع پرکاربرد و ارزان کناف می باشد. کناف گچی پر مصرف ترین نوع کناف می باشد. کناف گچی مورد استفاده در سقف و دیوار می باشد اما برای کناف در مکان هایی که مرطوب هستند مانند استخر بهتر است از کناف با روکش پی وی سی استفاده شود. ورق های کناف ساده، عایق در ضخامت ۶٫۵ میلی متری، ۹٫۵ میلی متری، ۱۲٫۵ میلی متری و ضخامت ۱۵ و ۱۸ میلی متری تولید می شوند.
اجرای کناف در دکوراسیون داخلی چگونه است؟
به طور مثال برای اجرای سقف کاذب توسط کناف، ابتدا باید ورق ها گالوانیزه و آویز هایی به سقف اصلی متصل شود و سپس با استفاده از پیچ ورق های کناف را یکی یکی متصل شود.
کناف با روش های مختلفی قابل پیاده سازی می باشد که سه روش عمده آن به شرح زیر می باشد :
- کناف کاری دیوار کاذب پوششی
- سقف کاذب یکپارچه
- سقف کاذب کناف مشبک
مزیت های کناف :
- مقاوم در برابر زلزله
- مقاوم در برابر رطوبت
- ایمنی بالا
- اجرای آسان
- رنگ پذیری آسان
- وزن کم
- کاهش هزینه حمل و نقل
- عایق حرارتی
- عایق صوتی
- کاهش نخاله ی ساختمانی
- ۷۵ درصد قابل بازیافت
کاربرد های کناف :
- ساخت سقف های کاذب دکوراتیو : از کناف در ساخت سقف کاذب پذیرایی ، آشپزخانه، اتاق ها، راهروها و غیره همگی استفاده می شود.
- دیوار های کاذب پوششی : این کاربر کناف برای تعمیر و بازسازی خانه های قدیمی مورد استفاده قرار میگرد. جهت اجرای این نوع کناف می بایست ورق های گچی کناف با پیچ کردن به یک سازه فلزی، به دیوار متصل می شوند.
- دیوارهای جداکننده: از دیوار های جداکننده برای تقسیم بندی و ایجاد چندین فضا در یک محیط استفاده می شود. معمولا در شرکت ها و ادارات برای جدا کردن بخش ها از یکدیگر از کناف جداکننده استفاده می شود.
- سقف های یکپارچه : به طور مثال ازکناف برای ایجاد سقف یکپارچه برای سقف محیط های بزرگ آموزشی، اداری و .. از تایل های ۶۰*۶۰ گچی استفاده می شود.
انواع سقف کناف :
سقف های کناف به طور کلی به دو دسته تقسیم می شوند.
- سقف کناف ثابت
- سقف کناف متحرک
در سقف کناف متحرک پنل ها می توانند از محل نصب جدا شوند که برعکس این در سقف کناف ثابت می باشد. سقف کناف ثابت نیز به دو دسته تقسیم می شوند:
- ساده
- طرح دار
سقف کناف ساده بدون درز کار می شود و پس از نصب بلافاصله می توان آن ها را رنگ کرد . همچنین کناف ساده در انواع اشکال هندسی قابل ساخته شدن می باشند. کناف های طرح دار دکوراتیو تر و زیباتر از کناف های ساده می باشند و می توان آن ها را هماهنگ با دیگر اجزای ساختمان طراحی کرد.
بدون دیدگاه