همانگونه که ظاهر انسانها در مواجه اولیه بسیار تأثیرگذار است؛ این امر را میتوان به نمای خارجی یک ساختمان نیز تعمیم داد.
یک ساختمان، در نگاه اول بر اساس نمای خارجی در آن ارزیابی میشود. که مصالح به کار رفته در این نما میتواند آجری، سنگی، شیشهای، کنیتکس و … با کاربرد شیشه باشد.
درواقع مبحث زیبایی علاوه بر تأثیرگذاری بر فرآیند جذب مشتری و رضایت بیشتر او موجب زیباسازی چهره شهرها نیز میشود. که بسیار حائز اهمیت است. البته با استناد به این بیت از حضرت سعدی که میفرماید: صورت زیبای ظاهر هیچ نیست/ای برادر سیرت زیبا به یار!! باید توجه داشت که نمای خارجی ساختمان میبایست علاوه بر زیبایی از استحکام و مقاومت کافی نیز برخوردار باشد.
همانطور که اشاره شد یکی از انواع نماهای خارجی ساختمان، نمای شیشهای است. مطمئناً اگر گشتوگذاری در سطح شهر داشته باشید با نمونههای بسیاری از این نوع نما مواجه خواهید شد. شاید برای شما سؤال پیش بیاید که دلیل استفاده بیشتر از این نوع نمای خارجی ساختمان چه میتواند باشد؟ یکی از دلایل این فراوانی، سهولت در دسترسی به شیشه نسبت به سالیان گذشته است؛ شیشه برای نمای خارجی ساختمانهایی با کاربری؛ مسکونی، اداری و تجاری مناسب است. همینطور باید در نظر داشت که؛ بازتاب نور خورشید از میان شیشهها باعث تأمین نور و گرمای فضای داخلی ساختمانها نیز میشود. که این امر تا حد زیادی سبب صرفهجویی در هزینهی انرژی خواهد شد.
در انتخاب نوع شیشه برای نمای خارجی ساختمان در نظر گرفتن مواردی از قبیل: عایق صوتی، عایق حرارتی، نما و زیبایی بصری، استحکام، امنیت و … ضرورت دارد. این انتخاب نیز باید با توجه به کاربری ساختمان موردنظر صورت پذیرد.
تاریخچه کاربرد شیشه در طراحی نمای خارجی ساختمان
اولین بار در سال ۱۸۶۴ در انگلستان از شیشه بهعنوان نمای خارجی ساختمان استفاده شد. بعدازاین تاریخ در سراسر جهان استفاده از شیشه در نمای خارجی ساختمانها مورد استقبال فراوانی قرار گرفت. در دوره معماری به سبک ایرانی-اسلامی نیز استفاده از شیشه به جهت نشان دادن شکوه معماری اماکن مذهبی و مساجد بسیار موردتوجه بود.
این محبوبیت در استفاده از شیشه در معماری و نمای خارجی ساختمانها باعث پیشرفتهای روزافزونی در این زمینه شد تا اینکه در سال ۱۹۰۳ شیشههای چند جداره توسط یک شیمیدان فرانسوی و آنهم بهطور تصادفی اختراع شد. این دسته از شیشهها بااتصال دو یا چندلایه شیشه معمولی که در میان هر یک از این لایهها، لایهای از پلاستیک قرار داده میشد به وجود میآمد.
کاربرد شیشه در نمای خارجی ساختمان
بطور کلی برخی از مزایای نمای شیشه ای شامل موارد زیر است که در ادامه بطور مشروح مورد بررسی قرار خواهند گرفت:
- کاهش وزن سازه ساختمان
- بالا رفتن سطح ایمنی در ساختمان
- افزایش سرعت در اجرای نما
- جلوگیری از وارد شدن اشعه ماوراء بنفش
- استفاده بهینه از انرژی و نور خورشید
- بار مرده کمتر نسبت به سایر نماها خصوصا در ساختمان های بلند
- کاهش هزینه های جاری ساختمان
- افزایش دایره دید نسبت به محیط خارج از ساختمان
- ایجاد نمایی زیبا و چشم نواز در انواع ساختمان ها
استفاده از شیشه در فضای داخلی و خارجی ساختمانها با توجه به داشتن ویژگیهایی مانند: شفافیت، استحکام، سهولت در نصب، قابلیت عبور نور و قابلیت بازیافت موجب افزایش مقبولیت و محبوبیت آن در معماری شده است. شیشه با زیبایی که به فضا و نمای خارجی ساختمان میبخشد از گذشته تا به امروز بسیار موردتوجه بوده است. ازجمله کاربردهای شیشه در ساختمان میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
-
ایمنی ساختمان با استفاده از شیشههای نشکن
با توجه به اینکه در نظر گرفتن ایمنی نخستین گام در انجام یک پروژه ساختمانی است. استفاده از شیشههای نشکن، در برابر مخاطرات احتمالی اهمیت بسزایی دارد. شیشههای نشکن نیز با مقاومتی که دارند در زمان بروز مخاطرات و حوادث غیرمترقبه امنیت بیشتری را تضمین میکنند.
-
مصرف بهینه انرژی و افزایش بهرهوری
امروزه با توجه به اهمیت بهرهوری انرژی، استفاده از شیشهها در نمای خارجی ساختمان علاوه بر ایجاد محیطی امن باعث میشود تا بهرهوری انرژی نیز افزایش یابد. زیرا در طول روز از طریق تابش نور خورشید به فضای داخلی ساختمان، بخشی از ساختمان بهطور طبیعی روشن و گرم خواهد شد.
-
مقاومت شیشه در برابر باد و باران
استفاده از شیشه بهعنوان یکی از مصالح بهکاررفته در ساختمان میبایست با در نظر گرفتن میزان ضخامت آن انجام پذیرد تا در مقابل فشارهای ناشی از بادهای شدید، باران، برف و کولاک تحمل کافی برای مقاومت را داشته باشد. شیشههای سکوریت و لمینیت در مقایسه با شیشههای معمولی، به دلیل تفاوت در پروسه ساخت و شوکی که در زمان تولید به آنها وارد میشود از توان بیشتری برای تحمل تغییرات زیست محیطی برخوردارند.
-
توجه به زیبایی شیشه
با خلاقیت و تطبیق الگوهای مختلف در طراحی و اجرای نمای خارجی ساختمان میتوان نمای بصری چشمنوازی را به مشتری عرضه نمود که در کنار ایمنی و تضمین مقاومت مورد انتظار، با ظاهری منحصربهفرد تأثیری ویژه بر ذهن افراد و مشتریان داشته باشد. گنبدهای شیشهای و پنجرههای چوبی مشبک با شیشههای رنگی که به استین گلاس و ارسی شناخته میشوند، از نمونه های بارز در این زمینه هستند که با تلفیق هنر و صنعت روحی تازه از نورها را از طریق شیشه های رنگارنگ به فضا داخلی ساختمانها تزریق میکنند. در دنیای ماشینی و پرهیاهو امروز، استفاده از رنگها میتواند گریزگاهی برای رسیدن به آرامش باشد. ایجاد تمایز در طراحی نمای ساختمان از طریق بازتاب و انعکاس نورها با یک نورپردازی طبیعی از رنگهای شاد میتواند انتخاب مناسبی از بهکارگیری شیشهها باشد؛ تا علاوه بر پایداری ساختمان و بهبود کیفیت نورپردازی، زیبایی آن را که نقش به سزایی در نمای خارجی دارد تأمین کند.
اگر به استفاده از شیشه در نمای خارجی ساختمان خود علاقهمند شدهاید؛ گروه ایراچی با سابقهای درخشان در زمینه طراحی و اجرای سازه های نورگیر و تولید شیشههای تزیینی ساختمانی؛ و اولین و بزرگترین مجری شیشهای استین گلاس، انتخاب مناسبی برای رسیدن به یک فضای متفاوت در دکوراسیون داخلی و نمای خارجی ساختمانهای شما است.
بدون دیدگاه