هنر تلفیقی و ساختمان

در این مقاله سعی شده تا با توضیح مطالب و مفاهیمی مانند زیبایی، هنر، هنر تلفیقی ، ساختمان، ارسی‌سازی و استین گلس نگاهی اجمالی بر این مفاهیم و تأثیر آن‌ها در دانش شما از زیباسازی محیط زندگی داشته باشیم.

زیبایی… آرامش… حس خوب…

انسان همواره در تمام ادوار به دنبال آرامش و حس خوب بوده است و به هر نحوی سعی کرده زندگی خود را طوری شکل دهد که ویژگی‌هایی لذت‌بخش در پیش چشمان و محیط زندگی‌اش باشد.

انسان که همیشه در اطراف خود زیبایی‌هایی را مشاهده می‌کرده و سعی می‌کرده برخی از آن‌ها را به محل زندگی خود بیاورد یا برای خود تجسمی از آن زیبایی‌ها را ترسیم کند. و در اثر همین فعالیت‌های زیبایی شناسانه هنر را به وجود آورد. در تعریف هنر برخی به مجموعه رفتارها و فرآیندهایی که برای اثرگذاری بر احساسان و هوش انسانی و برای انتقال معنای یا مفهومی انجام می‌شوند.

هنر گفته؛ و برخی نیز توانایی خلق زیبایی را هنر می‌نامند. بعضی هم با دیدی بسیار کلی‌تر به هنر نگاه کرده و آن را زیبایی در تمامی معنای و مفاهیم آن می‌دانند.

هنر را از هر منظر که بررسی کنید به ویژگی‌هایی برمی‌خوریم که نمود ظاهری پیدا می‌کنند،

در ایام گذشته هنر را فقط در جنبه‌های بصری آن بررسی کرده و می‌شناخته‌اند که در طول زمان این ویژگی‌های به سایر موارد مانند صوت، لامسه، مولتی‌مدیا و … نیز بسط پیدا کرد.

 از هر نگاهی که به این واژه بنگریم به واژه (زیبایی) برخورد می­کنیم. پس زیبایی چیست؟؟ و چه چیزی در نگاه متفکران زیبایی نام دارد؟

زیبایی که یک مفهوم فلسفی بسیار پیچیده و انتزاعی است. و در دوره­ های  مختلف همیشه معنا و مفهوم این واژه موردبحث و بررسی بوده اما چیزی که در غالب این توضیحات و تفسیرها مشترک است انتقال حس خوب یا لذت  و رضایت در اثر تعامل با آن است. حسی که مایل به تکرار آن هستیم.

ریشه‌شناسی کلمه هنر

هنر در زبان سانسکریت تشکیل‌شده از دو واژه (سو) و ( نر) است. در طول زمان و چرخش‌هایی که در بیان و زبان رخ‌داده است به شکل امروزی (هنر) درآمده است و به معنای کامل و فرزانه است.

مانرو پریسیدی، اثر هنری را ترکیبی از شرایط موردنظر دانسته که به‌منظور ارائه تجربه‌های زیبایی‌شناختی ارزشمند قادر به نشان دادن ویژگی‌های زیبای هنر باشد.

تلفیق

تلفیق در فرهنگ معین به معنای به هم بستن، به هم پیوستن و مرتب کردن و در لغت‌نامه دهخدا نیز به‌عنوان گردآوردن و ترتیب دادن دو سخن معنی شده است.

در طول زمان هنرمندان از روش‌ها و انواع شیوه‌های بیان هنری بهره می‌جستند؛گاهی برخی هنرمندان پا را از مرزهای ذهنی فراتر گذاشته و با ترکیب آثار و روش‌های هنری متفاوت به خلق آثاری می­ پرداختند که به یک شاخه هنری یا گرایش فکری محدود نبودند و این‌گونه هنر تلفیقی به وجود آمده است.

ساختمان

در فرهنگ فارسی عمید و معین از ساختمان به‌عنوان بنا و عمارت، یادشده که اسم مصدر ساختن نیز هست. ساختمان یا بنا سازه‌ای است که ساخته می‌شود تا سرپناه باشد.

 این بنا یا برای سکونت استفاده می‌شود و یا اینکه مصارفی کاری یا تجاری دارد مانند کارگاه‌های  تولیدی یا پاساژ و فروشگاه‌؛ ساختمان پس از ساخت، فضا را به دو بخش درونی و بیرونی تقسیم می‌کند. که هردوی این فضاها توسط روش‌های متفاوتی و با استفاده از متریال­های مختلفی به‌طور هنرمندانه تزئین و زیباسازی می‌شوند.

انسان همان‌طور که دیدیم عاشق زیبایی است و تجربه حس خوب را دوست دارد. قطعاً فردی که چیزی را دوست دارد سعی می‌کند نمود آن را برای خود در محل زندگی­اش داشته باشد. و دقیقه حول همین تعاریف رشته‌ای دانشگاهی با تلفیق هنر و ساختمان‌سازی شکل‌گرفته که معماری نام دارد. رشته معماری به دو گرایش معماری داخلی و معماری خارجی  ساختمان تقسیم می‌شود. هرکدام از این شاخه‌های معماری ، سعی می‌کنند زیبایی‌های متناسب با فضا، فرهنگ، و سلیقه افراد استفاده‌کننده از ساختمان را با استفاده از ویژگی‌های هنری متفاوت و گاهی تلفیق این ویژگی‌ها به آن وارد کنند.

هنر تلفیقی و ساختماناز دیرباز و در فرهنگ‌های متفاوت هنر و تلفیق نمودهای مختلف آن در ساختمان‌سازی بسیار به کار می‌رفته است. به‌عنوان‌مثال می‌توان به لباس‌ها و تخت‌های پادشاهی، کاخ‌ها و مدارس مختلف، پل‌ها، کلیساها و مساجد و … اشاره کرد. که تلفیقی از هنر، معماری و صنایع مختلف بوده‌اند تا آثاری را خلق کنند که چشم هر بیننده‌ای را به خود خیره و او را مسحور خود می­نماید.  ازجمله این آثار هنر تلفیقی، ارسی‌سازی است.

هنر ارسی‌سازی که از اواسط قرون‌وسطی در اروپا و از حدود پانصد سال پیش در ایران رواج یافته، تلفیقی بسیار استثنائی از هنر شیشه‌گری و نجاری بوده است که با در کنار هم قرار دادن شیشه‌های رنگی و با طرح‌های متفاوت در کنار یکدیگر تلفیقی بسیار زیبا و چشم‌نواز از نور و رنگ و ظرافت را ایجاد می‌کند. این هنر که امروزه بانام استین گلاس شناخته می‌شود، در ساختمان‌های شیک و لوکس بیشتر قابل‌مشاهده است که بر روی درب‌های ورودی ، نمای داخلی ساختمان،  سقف و… از آن استفاده می‌شود.

در کشورمان این هنر دیرینه و زیبا امروزه با نوآوری و استفاده از ابزارهای گوناگون و نوین شکلی تازه و بسیار زیبا و مدرن به خود گرفته تا علاوه بر حفظ اصالت پارسی خود، نمایی لوکس و موردپسند سلیقه‌های امروزی باشد. اما همان‌طور که میدانیم فعالیت‌های هنری و زیبا ، نیازمند سالیان درازی از تجربه و پشتکار هستند تا بتوانند در فضاهای متفاوت مورداستفاده قرار گیرند و همین امر موجب می‌شود برخی از مجموعه‌هایی که به فعالیت استین گلس یا ارسی‌سازی مشغول‌اند بهتر از سایر مجموعه‌ها بتوانند نیازهای مشتری را درک کرده و مطابق با آن اقدام به طراحی و اجرا پروژه‌های متفاوت بنمایند.

مجموعه فنی و مهندسی ایراچی توانسته با تکیه‌بر سال‌ها تجربه و مدیریت خانم توت زاری  توانسته به طراحی ، ساخت و تحویل انواع درب، پنجره، گنبدهای معکوس و انواع دکوراسیون داخلی بر پایه استین گلاس دست یابد تا علاوه شکیل سازی محیط‌های زندگی شما عزیزان به رفع حس زیبایی‌شناختی نیز کمک کند.

امید است که بامطالعه مطالب فوق گامی کوچک در افزایش دانش شما داشته باشیم. منتظر نظرها و پیشنهاد‌های شما در ایراچی هستیم.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید